Welcome
Are you of legal drinking age?
Questo sito usa cookie tecnici e cookie per consentire l'analisi statistiche del suo utilizzo, al fine di rendere più rapido e migliore il servizio offerto.
Se vuoi saperne di più o modificare le impostazioni del tuo browser relativamente ai cookies, fino ad eventualmente escluderne l'installazione, premi qui.
Proseguendo la navigazione acconsenti all'uso dei cookie.

Cake of chocolate, ricotta cheese and Bock Chiara 5 luppoli ice-cream

BEER AS INGREDIENT:
5 Luppoli Bock Chiara.
Difficult 1 ora
DISCOVER PORETTI 5 Luppoli Bock Chiara >>

Recipe ingredients:

(for 4 people)

Cake with chocolate and Roman Ricotta d.o.p.
250 g dark chocolate
150 g Roman Ricotta d.o.p. Cheese
100 g butter
200 g sugar
5 eggs
300 g wheat flour type 00

Ice cream of Bock Chiara 5 luppoli
400 g of fresh whole milk
75 g of sugar
3 egg yolks
300 g of Bock Chiara 5 luppoli

 

Preparation:

Cake with chocolate and Roman Ricotta d.o.p.
Melt the chocolate in a water bath and mix with Roman Ricotta cheese and butter, add sugar and then eggs beaten separately, then add sifted flour, mix well, pour into molds and bake at 200 ° C for 11 minutes.

Ice cream of Bock Chiara 5 luppoli
Mix all the ingredients and heat them up to 85 ° C, then let the mixture rest in the refrigerator and then wisk it in ice-cream machine.

 

 

Presentation:

Serve the pies with a quenelle of ice cream of Bock Chiara 5 luppoli.